Nätverket på Facebook får uppmärksamhet i Metro.

Elisabet förenar mediekvinnor i spåren av #metoo

Elisabet Forsman har arbetat med många medieproduktioner och kände att det behövdes en diskussionsgrupp enbart för kvinnor.
Elisabet Forsman har arbetat med många medieproduktioner och kände att det behövdes en diskussionsgrupp enbart för kvinnor.

För två veckor sedan hade de 200 personer i sin Facebookgrupp. I dag är de över 2700. ”Nätverket för kvinnor inom tv & film bakom kameran” grundades av Elisabet Forsman, som är mycket nöjd med utvecklingen.

I juni grundade Elisabet Forsman en ny Facebookgrupp. ”Nätverket för kvinnor inom tv & film bakom kameran” saknade sin like i Sverige, och hon ville ha en plattform att diskutera på. Den senaste veckan har medlemskapet fullständigt exploderat, i samband med att initiativet #metoo dragit fokus mot sexuella trakasserier mot kvinnor i mediebranscher.

– Alla i branschen vet om att män tar för sig. Det är nog inte specifikt för denna bransch dock. Vi ville ha en grupp där vi kunde prata om sånt. Våra medlemmar är alla som jobbar i branschen, till och med chefer från kända produktionsbolag, säger Elisabet Forsman.

Huvudsyftet med gruppen är att kunna stötta varann, och används frekvent för att fort kunna rekrytera personal som saknas. Här diskuteras allt från juridik till tips på jobb, inte nödvändigtvis med fokus på kön.

LÄS MER: #metoo: Detta har hänt

– Vill ha en plattform där vi kan ha en dialog, där vi hjälper varann och inte stjälper. Vi vill bolla saker i branschen i lugn och ro.

Men självklart har diskussionerna senaste veckan präglats av #metoo-rörelsen. Hon betonar att det inte är några skandaler det handlar om, men de har avtalat att inte prata för mycket utanför gruppen. Hon ser diskussionerna som positiva.– Så fort något kommer upp och man har en dialog så kan man ta tag i det. Nu när det kommer upp så kanske fler unga tjejer slipper gå på samma nit, tjejer som tror att man ska acceptera att få en klapp på rumpan, säger Elisabet Forsman.

LÄS MER: Genusvetaren svarar: Så kan män skapa förändring efter #metoo

Själv har hon sin grund inom militären, men har dessutom arbetat mycket med både event och medieproduktioner. De senaste åren har hon arbetat med transport när stora Hollywood-produktioner kommer till Sverige. Nu ser hon ljust på framtiden med Facebookgruppen.

– Vi kommer ha nätverksträffar, vi ska försöka ha en träff i månaden. Det här är stort och häftigt, säger Elisabet Forsman.

22687917_10159378908060231_8791677590446070767_n

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s